Η Πελοπόννησος (γνωστή και ως Μωρέας ή Μωριάς) είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Βρίσκεται στα νότια του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας και συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα μέσω μιας στενής λωρίδας γης, του Ισθμού της Κορίνθου, στον οποίο το 1893 κατασκευάστηκε η ομώνυμη διώρυγα, μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε νησί. Επιπλέον, από το 2004 η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συνδέει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Η Πελοπόννησος διαιρείται διοικητικά σε επτά νομούς (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, με ένα μικρό τμήμα της να υπάγεται στο νομό Αττικής) και από το 1986 σε δύο περιφέρειες, τη Δυτικής Ελλάδας και την περιφέρεια Πελοποννήσου (και ένα μικρό τμήμα αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Αττικής).

Η έκταση της είναι 21.439 τετρ. χλμ. και έχει πληθυσμό 1.086.935 κατοίκους. Αποτελεί ιστορική κοιτίδα του ελληνισμού και κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Σε αυτήν αναπτύχθηκε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός και κατοίκησαν και τα τρία κυριότερα ελληνικά φύλα (Αχαιοί, Ίωνες και Δωριείς), ενώ στην Πελοπόννησο βρίσκονταν ορισμένες από τις σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις-κράτη, όπως η Σπάρτη, η Κόρινθος και το Άργος. Αποτέλεσε θέατρο των περισσότερων πολεμικών συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στον ελληνικό χώρο με κορυφαία παραδείγματα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και την Ελληνική Επανάσταση, ενώ γνώρισε διάφορους κατακτητές όπως Ρωμαίους, Φράγκους, Οθωμανούς κ.ά. Μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου είναι η Πάτρα με δεύτερη κατά σειρά πόλη την Καλαμάτα.

 

 


 

.

GOLDEN VISA GREECEGOLDEN VISA GREECE

Welcome to Sokratis  Realty, Real Estate Athens Greece. 

Sokratis Realty is a certified real estate agency that works in Athens since 1987 and specializes in promotion of selected properties in the Greek and international market. The selection of properties that we undertake and we have done from the perspective of the quality of the particular features, aesthetics, facilities and views. Our mission is to provide high quality services with integrity and respect. We must be consistent to listen with care and attention and to solve any problem relating to the purchase or renting a property. We are committed to the high quality of services, which is governed by the kindness the consequence the speed and professionalism. We constantly strive to be a successful real estate firm. Our company constantly conducts market surveys, while participating in initiatives for the development of our industry. 

We follow development strategies with originality, while our goal is to empower our business possibilities in every way.    +302106527550     +306932769333

 

Καλώς ήρθατε στη Sokratis Realty, Real Estate Athens Greece. 

Sokratis Realty είναι ένα πιστοποιημένο μεσιτικό γραφείο που λειτουργεί στην Αθήνα από το 1987 και

ειδικεύεται στην προώθηση επιλεγμένων Ακινήτων στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά. Η  επιλογή των ακινήτων  που αναλαμβάνουμε και διαθέτουμε γίνεται με γνώμονα την ποιότητα  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, την αισθητική, τις παροχές και την θέα που διαθέτουν.  Αποστολή μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με ακεραιότητα και σεβασμό.

Οφείλουμε  και είμαστε συνεπείς  να σας ακούμε με επιμέλεια και προσοχή και να λύνουμε οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά την αγορά ή την ενοικίαση ενός ακινήτου.

Δεσμευόμαστε  για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών,  που διέπεται από την ευγένεια την συνέπεια  την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό μας.

Προσπαθούμε συνεχώς να είμαστε μια επιτυχημένη  μεσιτική εταιρεία. Η εταιρεία μας διεξάγει διαρκώς έρευνες αγοράς, ενώ συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του κλάδου  μας.

Ακολουθούμε στρατηγικές ανάπτυξης με πρωτοτυπία, ενώ στόχος μας είναι να ενδυναμώνουμε τις επιχειρηματικές μας δυνατότητες με κάθε τρόπο.